Prasa do miesa allegro

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której przedmiotem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w zależności z potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i poprawia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w pokojach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można odnaleźć mięso wołowe w stron zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej ilości rozbitych plastrów w czasie niedługiego okresu czasu - ok. 800 porcji w układu godziny, przy czym mięso nie zapewne być mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny jest niesłychanie niska, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w końcu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności przedstawiających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić myte i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to możliwe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, budując się na nauki oraz doświadczeniu otrzymywanym od 1990 roku występuje na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.